František Petrouš: Mám napůjčováno 100 mil. na investiční nemovitosti. Vlastním apartmány i činžáky

Vytvořeno: 15. 7. 2024

Jméno František Petrouš už znají v každé bance v Česku – má na sebe napsané desítky hypoték, i tak mu pořád půjčují peníze. Takový Robin Hood, který si bere peníze od bohatých bank.

Františkovi se daří neustále posouvat svou bankovní bonitu. Aktuálně má zainvestováno mezi nemovitostmi na dlouhodobý pronájem, apartmány na Airbnb a developerskými projekty. Vše financuje z bankovních úvěrů. Z finančního poradce se vypracoval i na realitního investora, který svůj byznys dokáže řídit z Filipín. Odtud po roce zamířil na krátko zpět do Česka, aby vyřídil další hypotéku a pomohl s výběrem banky všem, kdo přemýšlí nad úvěrem v době snižování úrokových sazeb.

Robin Hood investičního trhu dokáže z bank vytáhnout miliony, a to samé poskytuje svým klientům. Prozradil, dle jakých kritérií si vybírá banku na úvěr i specialitky bank, které jen tak lidé neznají.

František se rozmluvil o procesu zpracování hypotéky z pohledu „koncového“ člověka oproti investorovi a posluchačům vysvětlil, proč je pro dosažení úvěru lepší daňové přiznání než-li výplatnice zaměstnance. Trošku jsme si zaspekulovali nad budoucností – banky i nadále nesnižují úroky, čím to může být, a kam až čísla půjdou.

Novela spotřebitelského zákona vejde v platnost již toto září, co změní? Probrali jsme Airbnb, oživení cestovního ruchu po Covidu i tématické apartmány a rozdíl mezi Bookingem a Airbnb z pohledu turisty i majitele apartmánů, který nemovitosti inzeruje. Nakonec se František rozmluvil o jeho developerském projektu a chybách, za které zaplatil.

Užijte si poslech.

Spotify / Apple podcasty / Youtube


Tomáš Kučera
sledujte mé sociální sítě YouTube Instagram Twitter Facebook LinkedIn Spotify Apple Podcasts