Kubáň: Paraziti útočí na Viagem! Média neví, co je flipování. Ekonomika bez něho pojede na 50 %

Vytvořeno: 4. 7. 2024

Přibývá článků, ve kterých média kritizují flipování nemovitostí. Největší palbu sklidili velcí hráči, ten největší se zatím kritice vyhýbá. Uvidíme, jestli se něco změní po tomto rozhovoru.

Přemysl Kubáň, majitel Viagemu (největší překupníci v ČR) chtěl promluvit a vyzval mě k pokračování našeho rozhovoru. Tentokrát jsme natáčeli v sídle jeho firmy. Ve skoro hodinovém rozhovoru se vymezuje proti názorům největších médií v České republice.

Kritizuje jejich jednostrannost a nedostatek detailů v obsahu. Sám říká, že nebojuje proti možnému zavedení předkupního práva, které by mohlo flipování omezit. Tvrdí, že mu vadí „komunistická“ optika nahlížení na flipování: „Vydělat peníze na základním principu nákup/prodej není v podstatě nic špatného. Problém tu může být, ale není to z principu podnikání.“

Pro investory vysvětlil způsoby naceňování, říká, že potřebujete nakupovat co nejvíce pod tržní cenou a myslí si, že na prodeji už výnos dohnat nejde. Kubáň se opřel do konkurence a jejich způsobu hodnocení výkonnosti.

Detailně popsal, jak ve Viagemu počítají své výsledky. Číslům z rozvahy a výsledovky neřekne jinak, než nesmysly. Usmívá se a říká, že sám neví, kolik každý měsíc firma vydělá.

A nebyl by to rozhovor s panem Kubáněm, kdybychom se nezastavili u neúměrného krácení. Nevybíravě hlásá: „Na trhu jsou paraziti, kteří jednají neeticky.“

K závěru rozhovoru jsme se pobavili o znepřístupnění dat katastru nemovitostí. Až filozoficky se majitel Viagemu rozmluvil o přístupnostech určitých dat lidem ve společnosti. Celý rozhovor jsme uzavřeli předkupním právem a možnými změnami na trhu.

Užijte si poslech

Spotify / Apple podcasty / Youtube


Tomáš Kučera
sledujte mé sociální sítě YouTube Instagram Twitter Facebook LinkedIn Spotify Apple Podcasts